Deel 1 – Flexwerken voor nieuwe werkers en zzp’ers Utrecht

Share

Deel 1 –  Flexwerken bij XTNT & Huis a/d Werf Werkplek

Werken waar en wanneer je wilt afhankelijk van wat je die dag wilt doen. Dat is één van de kenmerken van het nieuwe werken. Dat kan kantoor, thuis of de derde werkplek: de flexplek. Ze lijken steeds populairder te worden. Niet alleen voor het groeiende aantal zzp’ers, er zijn ook steeds meer bedrijven het nieuwe werken (HNW) omarmen, waardoor medewerkers makkelijker werken en meeten op een derde werkplek. Wat zijn inspirerende en fijne werkplekken in Utrecht? Ik bezocht verschillende werkplekken. In deel 1 lees je over mijn ervaringen bij XTNT en De Werkplek bij Huis aan de Werf.

Paar uurtjes kantoorwerk bij XTNT

Ik ken XTNT nog vanuit mijn oude functie als mobiliteitsadviseur. XTNT is namelijk een verkeersbureau dat vernieuwende mobiliteitsoplossingen biedt en is gevestigd in centrum van Utrecht. Vanuit die gedachte bieden zij een werkplek aan op hun kantoor. Ze richten zich vooral op mensen die even in Utrecht zijn en tijd te over bruggen hebben en graag nog even willen werken. Hiermee willen ze HNW voor iedereen mogelijk en gmakkelijk te maken.

Ervaring

Nadat ik me via de mail had aangemeld ontving ik een vriendelijk mailtje terug, dat ik van harte welkom was. Bij ontvangst werd ik hartelijk ontvangen en voorgesteld aan de aanwezige ‘collega’s’. Voor mij voelde ’t een beetje thuiskomen, om van alles tegen te komen over mobiliteit. Op de werkplek heb ik lekker rustig kunnen werken met af en toe tijd voor een praatje en wat ideeën uitgewisseld over toepassing van social media in een verkeersproject. Met de lunch kon ik zo aanschuiven aan de grote eettafel met de collega’s. Al met al een erg mooi concept, waar veel bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen!

Facts

Faciliteiten: Computer, een kopje thee of koffie en als je wilt kan je mee lunchen.
Aanmelden: info@xtnt.nl
Meer informatie: XTNT


In de foyer bij Huis aan de Werf Werkplek

Deze week is het Huis aan de Werf weer geopend na een zomer dicht te zijn geweest voor verbouwingen aan hun mooie pand, dat ooit een schoolgebouw was. Huis aan de Werf is dit seizoen voor het eerst openbaar toegankelijk. Een gebouw voor ontmoetingen, bijeenkomsten en werkplekken voor theatermakers, creatievelingen en arbeidsnomaden zoals ze zelf zeggen. Het bijzondere aan het pand is dat het zijn oorsprong in de theaterwereld heeft. Er zijn dan ook twee theaterzalen, kantoorplekken op de derde verdieping, workshopruimtes op de tweede verdieping en in de foyer De Werkplek met café en tuin voor flexwerkers.

Ervaring

Ik moet even goed zoeken, want het gebouw ligt wat weggestopt in een zijstraat van de Amsterdamseweg. Eenmaal gevonden ben ik blij verrast met de uitstraling van het pand, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenkant. Ik ga zitten aan één van de grote tafels bij de bar. De lampen boven de tafel trekken mijn aandacht, ze hangen namelijk vol met allemaal visitekaartjes, wat creatief! – En ja, de mijne hangt er nu ook aan ;-).De gastvrouw laat me even om de hoek gluren van de theaterzalen en de workshopruimtes, waar ze nog hard bezig zijn met renovatiewerkzaamheden. Het ziet er veel belovend uit!
Al met al is het prima werken hier, een drankje, lunch of gewoon een stuk fruit is bij de bar verkrijgbaar. De locatie is ook gemakkelijk bereikbaar met de auto (wel betaald parkeren).Zeker ook een goede plek voor ’t bedrijfsleven: ook om eens een presentatie, meeting of training te geven in de intieme theaterzaal op de bovenste verdieping. En zo je publiek ook een ervaring en belevenis mee te geven!

Facts

Faciliteiten: Bar, internet en workshopruimtes en theaterzalen om te huren
Aanmelden: je kan gewoon binnen lopen
Meer informatie: Huis a/d Werf

In mijn volgende blog, meer over de ervaringen bij In de Ruimte en Seats2Meet.

Share
Tagged on: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *