Deel 2 -Flexplekken voor nieuwe werkers & zzp’ers in Utrecht

Share

Deel 2 – Seats2meet & In de Ruimte

Werken waar en wanneer je wilt afhankelijk van wat je die dag wilt doen. Dat is één van de kenmerken van het nieuwe werken. Dat kan kantoor, thuis of de derde werkplek: de flexplek. Ze lijken steeds populairder te worden. Niet alleen voor het groeiende aantal zzp’ers, er zijn ook steeds meer bedrijven het nieuwe werken (HNW) omarmen, waardoor medewerkers makkelijker werken en meeten op een derde werkplek. Wat zijn inspirerende en fijne werkplekken in Utrecht? Ik bezocht verschillende werkplekken. In dit tweede lees je over mijn ervaringen bij Seats2meet en In de Ruimte en suggesties voor andere mogelijke locaties om te flexwerken.


Ontmoeten bij Seats2meet030

Veel mensen kennen de landelijke formule seats2meet wel. Wat niet iedereen weet is dat je op een aantal locaties, zoals Moreelsepark gewoon gratis kunt werken, de ‘workspace’. Een stoel om te werken of elkaar kunt ontmoeten voor een overleg al dan niet met de gratis lunch. Dat vind ik toch wel een bijzonder concept!

S2m030 ligt gewoon super centraal in Utrecht in Hoog Catherijne, centraal station. Het is de eerste keer wel even zoeken, de ingang is namelijk een glazen deur naar een kantoorgebouw waar je snel aan voorbij loopt.  De toegang vind je links naast de AlbertHeijn, schuin tegenover de Hema.

Ervaring

De werkplekruimte van S2M is best groot en er kunnen rond de 100 man werken. De filosofie is dat je niet in euro’s betaald, maar in sociaal kapitaal.  Dit betekent dat je open staat voor onverwacht relevante ontmoetingen en het delen van je kennis en talenten. Of nu met dit blog. Door de grootte is het lekker druk en zijn is er genoeg mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten. Alhoewel door de grootte het juist ook wel weer vrij massaal en ieder voor zich wordt. Eergisteren maakt ik kennis met Daphne. Ze zat schuin tegenover mij en was voor het eerst bij s2m. Als designer heeft ze het netwerktafelkleed ontwikkeld. Een handig middel om met elkaar op een andere manier in gesprek te raken. En kort even gesproken met Cor van Leeuwen, inspirator, trainer en nog heel veel meer, en – voor mij erg toevallig – bezig met een event voor de mobileitswereld. Inspirerend dus zo’n middagje bij s2m!

Al met al een prima plek om te werken en af te spreken, de centrale locatie en de (gratis) lunch zijn natuurlijk altijd handig! Let wel op dat je de werkplek vooraf gereserveerd.

Facts

Faciliteiten: ca. 100 ‘workplaces’ (naast de meetingplaces), gratis koffie, thee en lunch
Aanmelden: Seats2meet en even een account aanmaken, zodat ook anderen kunnen zien dat je aanwezig bent.


Mooiste werkplek bij In de Ruimte

Aan de oude gracht in het centum van Utrecht ligt deze werkplek en ontmoetingsruimte een klein beetje verstopt. Ik kwam deze bij toeval tegen, tijdens een grachtconcert. Het zit in een oud kloostergewelf, beneden aan de gracht. Een ruimte voor flexwerkers met een sociaal, creatief en een duurzaam hart, dat leek me wel wat!

Ervaring

Ondanks het wel erg rustig was (nog tijdens de vakantie), is de ruimte creatief doch eenvoudig ingericht. De sfeer is erg gemoedelijk, je kan zelf koffie en thee pakken in de keuken. Een mok voor kleingeld staat naast de koffieautomaat, waar je je bijdrage in kunt doen voor het gebruik. Er liggen tijdschriften zoals Ode, hangen kunstwerken aan de muur, a4-tjes om mee te nemen met een overzicht van bewuste winkels in de stad zoals de Kantoenfabriek en Keek. Natuurlijk ontbreekt ook bedrijfsreclame in rekken niet over pure en eerlijke producten zoals die van Werfzeep. In ieder geval genoeg inspiratie. Ook gastvrouw Judith (leuk naamgenoot!) is ontvangt me hartelijk en legt me alles uit. Bovendien geeft ze me een flyer met allemaal flexplekken in Utrecht, dat is nog eens handig!!

Facts

Faciliteiten: Ruime keuken die je kunt gebruiken, met een duurzame koffiemachine. Drinken pak je zelf tegen kleine bijdrage. Daarnaast kan je de ruimte ook huren
Aanmelden: gewoon binnen lopen, check de site voor beschikbaarheid
Meer informatie: IndeRuimte


En nog veel meer flexplekken…

Wil je zelf ook eens een andere werkplek hebben in Utrecht? Lees ook eens het eerste blog over werken bij XTNT en Huis a/d Werf of bekijk dan de flyer van flexplekken in Utrecht, ik heb hier even snel een foto gemaakt. En bedenk dat je ook prima kunt flexwerken in vele cafés in utrecht, de bibliotheek aan de gracht of de speciale ontmoetingsruimte bij de jaarbeurs bij het centraal station. Genoeg keus dus!

Share
Tagged on: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *